Az átkárpitozás ökológiai előnyei

Az átkárpitozás ökológiai előnyei

Ahogy egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetvédelmi szempontok az életünkben, sokan keressük a lehetőséget, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunk. Több lehetséges út közül az egyik pont az otthonunk berendezésénél kezdődhet. Egy új kanapé vásárlása jó ötletnek tűnhet, de fontos az új szerzemény környezeti hatását is figyelembe venni.
Ebben a blog posztban körbe járjuk, hogy miért környezetkímélőbb megoldás a meglévő kanapéd újra kárpitozása.

 
Kétszerezd meg a kanapéd élettartamát

Számodra sem lesz újdonság, hogy a meglévő kanapéd újrahúzása csökkenti a hulladék mennyiségét. Új ülőgarnitúra vásárlását követően a régi bútordarabok gyakran a szeméttelepeken kötnek ki, így további hulladékkezelési problémákat okoznak. Azzal, hogy a kanapéd újrakárpitoztatása mellett döntesz, meghosszabbítod a meglévő kanapéd élettartamát. Ezzel nem csak a környezetvédelemért teszel, hanem a saját pénztárcád is meghálálja hosszú távon, hiszen nem kell 5-10 évente vadiúj garnitúrát vásárolnod.

De ez még nem minden! A meglévő kanapé újrakárpitozása esetén kevesebb erőforrásra van szükség, mint egy új gyártása során. Az ülőgarnitúra teljes gyártási folyamata során jelentős mennyiségű energiára, vízre és nyersanyagokra (többnyire fára és fémre) van szükség, amelyek mind számottevők környezeti szempontból. Azzal, hogy a kanapé vázát felhasználják az újrakárpitozás során, csökkented az új erőforrások szükségességét és minimalizálod az ökolábnyomodat.

Alakítsd át személyre szabottan

Áthúzás esetében már csak hab a tortán, hogy választhatsz a legújabb fejlesztésű szövetek közül, ezzel saját személyre szabott ülőgarnitúrát kapsz a folyamat végén. Nem csak a környezeti terhelés csökken, de a tudatos választásodnak köszönhetően olyan textil lesz otthon, ami színben és tapintásban remekül illik a nappalid hangulatába. Bevált méretek és jól kialakított sarok elrendezés esetében biztosra tudsz menni a döntéseddel és egy új kanapé nem fogja borítani a berendezési tárgyak harmóniáját. A folyamat végére új életet adtál egy régi darabnak, aminek egyedülálló hatása lesz az otthonodban!

Amikor az áthúzási folyamathoz keresel szakembert, érdemes olyat választani, akinek a munkájáról meg tudsz bizonyosodni és a kívánt minőségben fog dolgozni. Válassz olyan céget, ahol környezetbarát eszközökkel dolgoznak! Mi a Königs-Art Stúdiónál megújuló energiaforrások segítségével készítjük a bútorokat a nagykanizsai műhelyünkben. Az általunk kínált AquaClean szövetek mind antibakteriálisak, vegyi anyagoktól mentesek és fenntartható módon készülnek. Saját bútorainkat jól ismerjük és gyári technológiával dolgozunk az újrakárpitozás során.

Összefoglalás

Mint azt láthatod, a meglévő kanapéd újrakárpitozása fenntarthatóbb választás, mint egy új bútor megrendelése. A felújítás csökkenti a hulladékmennyiséget, minimalizálod a folyamat energiaigényét és még a kanapét is a saját ízlésed szerint alakíthatod. Mindezt úgy, hogy közben a környezetért is teszel! Szóval legközelebb, amikor lakásfelújításra adod a fejed mérlegeld inkább, hogy melyik megoldás lesz számodra kézenfekvőbb: új kanapét rendelni vagy a meglévőt áthúzatni.

Tudtad?

Ha korábban nálunk vásároltad a kanapédat vagy ágyadat, de nem szeretnél egy teljesen újra beruházni, akkor lehetőséged van bútor felújítást kérni tőlünk. Ebben az esetben a szövet kiválasztása után előre egyeztetett időpontban elszállítjuk tőled a bútort, ügyelve arra, hogy minél kevesebb ideig kelljen nélkülöznöd. Az üzemünkben a kárpitozást cserélik, ha szükséges, akkor pedig a szivacsozást is frissítik. A szolgáltatással kapcsolatban plusz tájékoztatást üzletünkben, telefonon vagy emailben kérhetsz kollégáinktól!

Vissza a blogba