Kanapé tisztítás 4 lépésben

Kanapé tisztítás 4 lépésben

Fontos emlékeztetnünk magunkat a hétköznapokban is, hogy a bútorok vannak értünk, és nem mi értük. Ha otthon leülsz és eszel pár falatot, vagy a kezedben egy üdítővel nézed a filmet, óhatatlanul is előfordul (még a legjobbakkal is), hogy valami ráfröccsen vagy ráfolyik a kanapéra.

Segítünk, hogyan tudsz gyorsan és biztosan megszabadulni a foltoktól.

1. Lépés: Csokifolt, ketchup, kóla

Fontos kiindulópont, hogy folyékony vagy szilárd anyag került-e a kárpitra. Folyadék esetén itasd fel a lehető legjobban a foltot egy tiszta szalvétával vagy konyhai törlőkendővel. Forgasd gyakran a szalvétát, hogy mindig tiszta oldalával tudd felszárítani a nedvességet. Ha kevésbé folyékony, mint pl. ketchup vagy olvadt csoki nyomódott bele az ülésbe, akkor először próbáld meg a felszínéről kiskanállal vagy a késhegyével a lehető legtöbb részt eltávolítani.

2. Lépés: Fellazítás

Ha az előzőkkel készen vagy, akkor locsolj tiszta vizet a foltra. Ne ess túlzásba, elég egy kupaknyi mennyiség is, a cél most csak az, hogy fellazítsd a beivódott részt. Végül ezt is itasd fel egy száraz törlőkendővel.

3. Lépés: Most jön a varázslat

A negyedik lépés fogja meghozni az igazi áttörést, főleg, ha van otthon mikroszálas törlőkendőd. Kifejezetten ajánlott a bútorok tisztításához tartani egyet a háztartásban, mert elképesztően meg tudja könnyíteni az életed. Ezt a kendőt csap alatt áztasd át, majd csavard ki, mert nincs szükség arra, hogy tocsogjon a víztől. Ezután csak körkörös mozdulatokkal kezdd el bátran áttörölni a szennyeződést. Hamarosan el fog tűnni a folt a textil felszínéről. Végezetül csak várd meg, hogy a vízfolt megszáradjon, és újra a régi lesz a kanapéd.

Tisztítás a mindennapokban

Azokon a napokon, amikor csak fel szeretnéd frissíteni a kanapét akkor a következő egyszerű folyamaton haladj végig:

  1. A porszívó csövére helyezd fel a puha kefés fejét, és porszívózd át az üléseket, háttámlákat. Ez rengeteget segít a szövet elkoszolódásának megakadályozásában, így a szép színét is tovább megtartja.
  2. Itass át tiszta vízzel egy mikroszálas kendőt, csavard ki, ahogyan fent is írtuk, és körkörös mozdulatokkal töröld át az ülőfelületeket és támlapárnákat.
  3. Az utolsó lépés, hogy várd meg, amíg megszárad a kanapé és utána újra a tiétek.

+1  Ha van otthon háziállat, akkor érdemes lehet időnként tisztítószeres takarítást is végezni. Erre a célra vannak kifejezetten semleges hatású szerek(tehát ártalmatlanok az egészségetekre), amik segítenek a bútorok fertőtlenítésében és ápolásában.

Vissza a blogba