Válassz forgófotelt felkészülten!

Válassz forgófotelt felkészülten!

A forgófotelek különleges kiegészítői lehetnek a nappalidnak. Elképesztően kényelmesek, bennük ülve igazi öröm olvasni néhány fejezetet és inni hozzá egy kávét az otthoni kikapcsolódás során. Ráadásul kevés helyet foglalnak és könnyen személyre szabhatóak. Mégis érdemes 4 szempontot figyelembe venni a választás során, hogy ne tévedj el a lehetőségek sűrűjében. Olvasd végig a cikket, hogy magabiztosan tedd le a voksodat a kiszemelt foteledre.

1. szempont: Kényelem és funkcionalitás egyensúlya

Elsősorban érdemes végig gondolni, hogy a Te nappalidba milyen stílus illik? A forgófotelek többnyire modern formajegyekkel készülnek, de bőven akadnak köztük otthonos kinézetű darabok. A letisztult skandináv stílus és az extra puhára párnázott gömbölyded formák egyaránt választhatóak.

A fotelek kinézetét befolyásolja, hogy milyen funkciókkal rendelkezik. A forgófoteleink támlája mind hátradönthető, viszont különbség van a lábtartó kialakításában. Például a Fusion és Nikka fotel különálló lábtartóval készül. Ezzel szemben a Wizar és Sensmor fotelek integrált relax funkciós lábtartóval rendelhetőek. A két fazon között látható stílusbeli különbség, ezért érdemes végig gondolni, hogy Neked melyik tetszene otthon jobban. Letisztult modern dizájnba inkább a különálló lábtartós modelleket javasolnánk.

Ha mindened a kényelem, akkor érdemes fontolóra venned az elektromosan állítható foteleket. A Wizar és Sensmor modellek rendelhetőek akkumulátoros változatban, így nem kell állandóan hálózatra kötni és bátran elhelyezheted térben. Összességében elmondható, hogy bármelyik fazon jól mutat térben, mert légies és könnyed darabok, de az igazi harmónia érdekében érdemes stílusban kifogástalanul passzolót választanod.

 
Wizar fotel kihajtott lábtartóval és hátradöntött támlával, vagány, türkizkék színben.

2. szempont: Testreszabhatóság

Itt kezd el igazán izgalmassá válni a tervezési folyamat. A stílust az előző pont alapján kiválasztottuk, most jöhetnek a kárpit huzatok és színek. Az a jó hírünk van, hogy a Königs-Art kínálatában az összes választható szövet vízlepergető és könnyen tisztítható, így a makacsabb foltokra sem lesz gondod. Ezen felül elérhetőek háziállat barát és akár még macskakarmolás álló szövetek is. Ha magadra ismertél, akkor jó ha tudod, hogy most már mindenre van megoldás 🙂.

A bevonatokból letaglózóan sok van, ezért írunk néhány támpontot, hogy miszerint érdemes szűkíteni a keresést:

  1. Milyen tapintásra vágysz? Szereted a puha bársonyos anyagokat? Ellenkezőleg, inkább a zsákos, “szövetesebb” tapintást kedveled?
  2. Van már meglévő bútor, amihez színben passzolnia kell? Ilyen lehet a nappaliban a kanapé, a fa bútorok vagy akár a szőnyeg. Ugyanolyan árnyalatot nem biztos, hogy találsz, ezért érdemes inkább kiegészítő színekben gondolkoznod.
  3. Valódi bőr párti vagy? A fotelek kérhetőek puha tapintású olasz marhabőrből is.
  4. Kevés természetes fény éri a fotelt? Válassz a világosabb árnyalatok közül, hogy ne húzza össze a teret a sötét tónusú huzat. 

Gondolkozz el ezeken és biztosan időt spórolsz magadnak a válogatás során. Ha ráadásul még egy fotót is készítesz a fotel leendő helyéről, akkor még könnyebb lesz az üzletben összeállítani a harmonizáló darabot.

Elektromosan állítható Sensmor forgófotel valódi bőrrel kárpitozva

3. szempont: Hosszú távú befektetés

Na de ez még nem minden, hiszen a forgófotelek esetében is igaz, hogy a jó minőség hosszú távon megtérül. Ha a következő fotel vásárlás során a drágább, megbízható bútorra esik a választásod, akkor azt meghálálja a pénztárcád a jövőben. A foteleink ülésszerkezetére 10 év garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy magabiztosan állítjuk, nem fogod kiülni és nem fog tönkremenni a szerkezete. 

Tudod jól, hogy a hosszabb ideig használt termékek a környezetünk számára is hálásak és Neked sem kell bajlódnod a cseréjével 2-3 évente. Ezért érdemes stílusban és színben a nappalival összhangban lévő fotelt megrendelni, mert így az elkövetkezendő 10 évre garantálhatod a nyugalmadat.

Fusion forgófotel zöld bársony szövettel

4. szempont: Méret és elhelyezés

Végül, de nem utolsósorban érdemes a bútor méreteiről is szót ejteni. Bár a forgófotelek könnyed darabok, amelyek kevés helyet foglalnak, mégis érdemes ellenőrizni a rendelkezésre álló helyet. Az átlagos szélessége 80 cm a foteleknek, így ha van egy ekkora átmérőjű kör a térben, akkor ott kényelmesen elfér. Amit számolj rá pluszba, hogy hátradöntött állapotában 40-50 cm plusz tér még legyen, hogy teljes egészében ki tudd használni a fotel pihentető funkcióját.

A szobában elhelyezni szintén egy izgalmas kérdés, hiszen rengeteg lehetőséged lehet. Légies kialakítása miatt nem muszáj konvencionálisan sarokba állítani, hanem némileg a térben is elhelyezhető. Ha van egy ablakod, ami előtt szívesen töltenél időt, magadhoz ragadnál egy könyvet, akkor kiváló lehet az elé betenni. Lakások esetében gyakran kerül az amerikai konyha környékére, hogy a frissítő kávét és teát ott tudd meginni. Home office íróasztalhoz alacsony lehet az ülésmagasság, viszont kreatív alkotói folyamatokhoz kapóra jöhet, ha szeretnéd megőrizni a kényelmedet és a mozgásteredet.

 
Nikka forgófotel izgalmas lazac színben

Összegzés

Tapasztalataink alapján, ha ezt a 4 szempontot otthon végig gondolod, akkor magabiztosan és időhatékonyan tudsz választani magadnak új fotelt. Nézd meg, hogy stílusban, formára melyik tetszik Neked és arra képzelj el egy színt olyan tapintással, ami közel áll hozzád. A magas minőség a Königs-Art foteleinél garantáltak, így már csak a méreteket kell ellenőrizni, hogy igazán biztosra tudj menni.

Ha kérdéseid merültek fel, akkor segítünk az info@konigs-art.hu email címen vagy +36 23 418 200-as telefonszámon. Addig is kellemes inspirálódást kívánunk!

Vissza a blogba