Biztosan szükséged van vendégágyra a kanapédba?

Biztosan szükséged van vendégágyra a kanapédba?

Bármennyire is egyszerűnek hangzik a kérdés és el lehetne dönteni egy szimpla igennel vagy nemmel, azért több rétegből épül fel a választás. Befolyásoló tényező a kanapé kivitele, hogy szóló vagy sarok változat-e. Az sem mindegy, hogy milyen a formája, mert a magas lábakon álló típusok jellemzően ágy nélküliek. Végül a vendégágy szerkezetében is lehet eltérés, gyártótól függ, hogy ki melyikkel készíti a bútorát.

Ebben a posztban végigvesszük, hogy mikor ajánlott a vendégágy funkció és milyen lehetőségeid vannak. Illusztráció gyanánt olyan ülőgarnitúrákat fogsz látni, amelyek elérhetőek a Königs-Art Stúdió kínálatában és a honlapon, illetve a mintateremben is meg tudod nézni azokat.

Sarokkanapé

Kezdésként el kell döntened, hogy a nappaliban milyen bútornak van elég hely kényelmesen? Új sarokgarnitúrát szeretnél elhelyezni, vagy inkább a 2-es és 3-as kanapét választanád?

A sarokkanapé vendégágy szerkezét általában a 2-es elem alól lehet kihúzni, a fekvőfelület így a kinyúló sarokrésszel együtt lesz teljes. Ennek a felállásnak az a nagy előnye, hogy a heverős sarokrész alatt extra ágyneműtartó rekesz elfér. Esztétikailag is jól néz ki, mert a vendégágy is a kanapé szövetével bevonva készül el. Kínálatunkban például népszerű választás a City és a Manhattan típus.

Szóló kanapé

A szóló kanapénál a vendégágyat szokás komfortágynak is nevezni. Ez a megnevezés azért terjedt el, mert a fekvőfelület alatt ágyrácsok tartják a matracot, így a fekvési kényelem is jobb lehet. Ezeket a típusokat praktikusan lehet például dolgozószobákban elhelyezni. Előnye, hogy a kisebb helyeken is elfér, mégis egy 140x200 cm-es fekvőfelületté alakítható a bútor. London típusunk például könnyen felszerelhető komfortágy szerkezettel, amin biztosan kényelmes lesz az alvás.

Magas lábakon álló kanapé

Mostanság divatos, hogy a kanapék 10 cm-nél magasabb lábakon állnak. Ezek a típusok amiatt is kedveltek, mert a kis lakásokban légiesebb megjelenést kölcsönöznek a szobának és nem nyomják össze a teret. Ugyanakkor nagy hátrányuk, hogy nem fér el bennük a vendégágy funkció. Ez azért van, mert a vaskos szivacs és az azt támasztó szerkezet helyigényes és nehezen megoldható a helytakarékos kivitel. Kínálatunkban ugyanakkor a Lima kanapé egyszerre áll magas lábakon és ennek ellenére vendégágy funkciós is. 

+1 szempont ami Téged is érinthet

Mi van akkor, ha a kanapé ágy szerkezetét mindennapos alvásra szeretnéd használni? Az első és egyben egyszerűbb megoldás az, ha veszel a bútor mellé egy fedőmatracotEz egy 3 és 7 cm vastagság között választható memóriahabos vagy latex összetételű topper, aminek célja, hogy növelje az alváskomfortot. Kitölti az ülések találkozásánál a hézagokat és javítja a kényelmet. További előnye, hogy amikor nem használod, akkor össze tudod hajtani és az ágyneműtartóba is el tudod dugni.

A másik lehetőség, ha eleve olyan kanapéágyat vásárolsz, amely kimondottan a mindennapi alvásra lett kialakítva. A kanapéágyak fekvőfelülete nyitott állapotban általában 140x200, vagy 160x200 cm, tehát két felnőttnek is kényelmesen elég. A kanapéágyaknál fontos arra figyelni, hogy az üléseknél ne legyen osztás és lehetőleg ne is legyen túl puha a párna, különben a derekad fogja bánni. Kínálatunkban például a Chicago kanapé olyan rugós szerkezettel készített kanapéágy, amely egy matrac kényelmét hozza. 

Összefoglalás

Először is inspirálódj, nézz körbe, hogy melyik forma tetszik neked. Közben gondold végig, hogy egy év során hányszor alszanak nálad vendégek, és ők hányan szoktak egyszerre ott aludni. Ha mondjuk 3-4 alkalommal is legalább ketten nálad éjszakáznak, akkor kapóra fog jönni a vendégágy. Végül mérd le, hogy a szobában a sarokkanapé vagy inkább a 3-as kanapé fér el kényelmesen. Ha ezekkel megvagy, akkor nem lesz olyan keresztkérdés, amivel ki tudnának zökkenteni Téged a kanapé vásárlás során.

Vissza a blogba