Hírek/Események
Fotózás utáni ágyak kiárusítása
Néhány ágyunkat azért gyártottunk, hogy termékfotókat készíthessünk róluk. Most, hogy feladatukat teljesítették akciós áron tudjuk Önöknek értékesíteni.tovább a cikkhez
Új bútoröltöztető program!
Sokan vannak, akik nehezen tudják elképzelni leendő kanapéjukat más szövettel, mint a kiállított mintadarab, mégsem akarnak lemondani a több száz szín közül történő választás lehetőségéről.tovább a cikkhez
Szövetek házikedvencekkel élőknek!
Azt, hogy mennyi munkát jelent a családtagnak számító kutyus vagy cica után tisztán tartani a lakást, csak az tudja, aki együtt él velük. Szerencsére mostantól legalább a kanapé miatt nem kell aggódni.tovább a cikkhez
tovább a cikkhez Még több hír/esemény
Mintaterem elérhetőség
Cím: Königs-Art Bútor mintaterem. MAX City földszint 27. üzlet
Telefon: +36 23 418-200
Fax:
Mobil: +36 30 619-6075
További elérhetőségek
Masaru Emoto

"Sohasem lelhetünk rá az igazi boldogságra, amíg nem válunk eggyé a korlátlan létezéssel, ehhez pedig magasabb szintre kell emelnünk tudatosságunkat"

További idézetek

A feng shui hálószoba

Leírás

A kínai feng shui hatezer éves térrendezési tudomány. Szó szerinti jelentése: szél és víz. A feng shui a Víz, Fa, Tűz, Föld, és a Fém elemeket különbözteti meg, ezeken áramlik az életerő energia.

Tanai szerint a környezetünkben lévő tárgyak helyzete serkentheti vagy ronthatja a pozitív energiákat, melyek meghatározzák egészségünket, gazdagságunkat és szerelmi életünket. A feng shui lényege: összhangban élni a bennünket körülvevő világgal, mert akkor szerencse kísér, és boldogulunk az életben.

 

A chi őserő, (a kínaiak hisznek abban, hogy minden tárgyat áthat a chi energiája), amelynek akadálymentesen kell cirkulálnia, mivel minél jobb a chi áramlása, annál jobb a kapcsolata a környezetével. A chi az emberi szervezetben a meridiánokon keresztül áramlik, ugyanez az energia kering a földben és a levegőben is, sőt a lakásunkban is. A chi a feng shui elmélete szerint a lehetőséget hozza be a házba, ezért minél hosszabban kell keringetnünk a lakásunkban. Otthonunk területe a feng shui alapján nyolc gyarapodási területből áll: barátok, kapcsolatok, gyermek, oktatás, pénz, hírnév, egészség, öröm.

A feng shui kiemelt jelentőséget tulajdonít a hálószoba elhelyezkedésének, berendezésének és a benne áramló chi minőségének. Hálószobánk optimálisan az öröm és az egészség területén kell, hogy elhelyezkedjen.

 

Néhány tipp a feng shui elveinek megfelelő hálószoba kialakítására:

A nappal folyamán engedjünk be annyi levegőt és napfényt, amennyit csak tudunk. Arra vigyázzunk azonban, hogy az ágyat ne érje közvetlen napfény, mert akkor túltöltődik, és nem lesz nyugodt az alvás.

Az ágy optimális beállításánál se az alvó feje, se a lába nem néz a bejárat felé, mégis láthatja az ajtót. Az ágy feje mindig közvetlenül a falnál legyen, a lehető legtávolabb az ajtótól. Feng shui nélkül is tudja mindenki, hogy nem jó huzatban aludni, ezért kerüljük az ágy közvetlen ablak alá helyezését.

Az ágynemű színével erősíthetjük születésünk szerinti személyes energiánkat.

A hálószoba yin jellegű terület, ezért ne vigyünk be sok yang jellegű tárgyat, mert az aktivizálja a környezetet! Faxot, számítógépet, tévét ne helyezzünk el a hálóban!

Ha párosával tesszük a képeket vagy a dísztárgyakat, az a harmónia és a kiegyensúlyozott párkapcsolat jele. Tartózkodjunk a páratlan tárgyak elhelyezésétől, mivel azok a magányosságot szimbolizálják.

Túl sok növényt, vágott virágot ne tartsunk a hálóban, mert oxigénhiányos állapotot okoz! A frissen vágott virágoknál arra figyelni kell, hogy mindig friss vízben legyenek.

A hálószoba területén ne használjunk vizet - akváriumot, csobogót, mert feszültséget szül a házastársak közt.

Lehet a hálószobánkban tükör, csak arra kell figyelnünk, hogy alvás közben ne látszódjon benne az arc vagy felsőtest, és ha felkelünk, se essen az első pillantásunk magunkra! Ha a tükör az ágy mögött van, könnyen egy harmadik személyt hozhat a házasságba, és annak felbomlását eredményezheti. A tükörben látszódó ágy erősítheti a hűtlenség veszélyét.

 

Sokszor már maga a változtatás segít. Régi, megszokott gondolatok támadnak a régi, megszokott látvány hatására, és ha ez a látvány megváltozik, a gondolatok is kibillennek a szokott útvonalukról.

 

Egyet azonban ne felejtsünk el: ha a hely megengedi, érdemes kipróbálni az ajánlások szerinti elrendezést, de erőszakot tenni a praktikumon ellentétes lenne a feng shui szellemével.

 

Szövetek
Bőrök